İletişim | Siparişlerim | 0 532 649 12 00

Pırlanta Berraklığı Nasıl Olmalı ?


Pırlantanın berraklık değerini ve kalitesini ifade eden pırlanta berraklık skalası mercek altında.

Pırlanta Berraklık Skalası Nedir?

Yüzyıllardır göz kamaştırıcı parlaklığı ile mücevherlere ayrıcalık katan her pırlantanın aslında kendine özgü bambaşka bir hikayesi ve karakteri vardır. Doğanın eşsiz bir mucizesi olan pırlantalar, doğadan pek çok izi üzerinde taşır ve bu izler pırlantanın berraklık derecesi ile yakından ilgilidir. Pırlantaların değerini belirleyen izler ne kadar az olursa pırlanta o kadar çok ışık yansıtır ve büyüleyici bir görünüme sahip olur. Bu noktada, taşın üzerinde yer alan kusurların miktarına göre pırlantalar berraklık skalasında yerini alıyor.

Doğanın Parmak İzleri...

Doğada iz taşımayan bir pırlanta bulmak neredeyse imkansızdır. Bundan dolayı, pırlantanın mükemmel bir görünüme sahip olması için içerisinde en az kusuru barındıran pırlantayı seçmeniz gerekiyor. Bu noktada, Pırlanta Berraklık Skalası sizlere en doğru seçimi yapmanız konusunda fikir verecektir.

F ile I arasında değişkinlik gösteren berraklık tablosunda, FL ve IF değerinde yer alan pırlantalar kusursuz bir pırlantayı ifade etmekte. İç kısımları ve yüzeyi tamamen lekesiz olan söz konusu pırlantalar, çok nadirdir ve bu sebepten fiyatları oldukça pahalıdır.

VSS1 ve VVS2 alanında yer alan pırlantalar ise mükemmel kaliteye sahip olup kusursuza bir hayli yakındır. Üzerinde çok hafif izler taşıyan bu taşlar, 10 kat büyütecin altında bile zor görülebilen lekelere sahiptir.

SI1 ve SI2 değerine sahip olan pırlantalar çıplak gözle görülmesi imkansız olan lekelere sahiptir. Göz alıcı bir parlaklığına sahip olan bu pırlantalar, sizlere dilediğiniz ışıltılı görünümü fazlasıyla verecektir.

I1,I2 ve I3’de bulunan pırlantalar çok fazla kusura sahiptir ve bu kusurlar çıplak gözle dahi görülebilir. Parlaklığını yitirmiş olan bu taşlar günümüzde alabileceğiniz en uygun fiyata sahip pırlantalardır.

Pırlanta Berraklığı Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta berraklığını çıplak gözle görmek mümkün değildir. Berraklık Değeri, özel mücevher büyüteçleri ve pırlanta uzmanları tarafından görülerek değerlendirilir. Taşın kalitesini ifade eden söz konusu lekeler ve pırlanta seçiminizi doğrudan etkileyecektir. Bundan dolayı, pırlanta alışverişlerinizde seçeceğiniz pırlantanın hangi berraklık değerine sahip olduğunu bilmeli ve alacağınız pırlantanın HRD sertifikası olmasına özen göstermelisiniz.

Pırlanta Alırken, berraklık değerinin yanı sıra, pırlantanın kalitesini ve fiyatını belirleyen özellikler bulunmakta. Kesim, renk ve karat ağırlığı pırlanta seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken detaylar arasında yerini alıyor.

En Berrak Taşlar için Yetkin Diamond

Nefes kesici parlaklığa ve göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Pırlanta Mücevherler, en berrak ve kaliteli taşlar ile beğeninize sunuluyor. 24 Ay bakım garantisi, özel hediye paketi, yüzük ölçüsü hizmeti, 3D ödeme güvenliği, orijinal ve sertifikalı mücevher çeşitleri, iade imkânı, sigortalı ve ücretsiz teslimat avantajları Yetkin Diamond sitesinde sizleri beklemekte.

Bankalar