Facebook
Ayın Fırsatlarını Kaçırmayın!
İletişim | Siparişlerim | 0 532 649 12 00

Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılır?


Pırlanta mücevherlerinizin bakımı için bilmeniz gereken tüm detayları sizler için bir araya getirdik...

 

 

Pırlanta Bakım Rehberi…

Değerli, eşsiz, özel… Eğer bir pırlantaya sahipseniz tüm bu hislere fazlasıyla yakınsınız demektir. Pırlanta yüzüğünüz, kolyeniz, bilekliğiniz ya da küpeniz ile her daim ışıltınıza ışıltı katmanız, eşsiz parlaklığa sahip pırlantalarınız ile tüm gözleri kamaştırmanız için söz konusu pırlantalarınızın bakımını en iyi şekilde yapmalı, benzersiz taşlarını ve özel tasarımlarını özenle korumalısınız. Bu noktada, bizler Pırlanta Mücevherlerinizin bakımı için bilmeniz gereken tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

Pırlanta Temizliği Nasıl Yapılır?

Kullanıma bağlı olarak pırlantaların parlaklığında azalma olabilir ve pırlanta takılarınız kirlenebilir. Özel bakım gerektiren söz konusu nadide taşlar, düzenli olarak bakımı yapıldığında ise eşsiz görünümlerini yüzyıllar boyunca koruyabilir. Bu noktada, pırlanta mücevherleriniz için evde bulunan temizleyicileri ve alternatif temizlik malzemeleri tercih etmek yerine pırlanta taşlar için özel olarak üretilen solüsyonları kullanabilirsiniz. Aksi takdirde, pırlantalarınız solabilir, çizilebilir ya da yıpranabilir. Aynı zamanda, pırlantanızın bakımı için Yetkin Diamond'un 24 ay bakım garantisinden yararlanmanız mümkün. 

Pırlanta Takı Kullanırken Bunlara Dikkat Edin!

Pırlanta taşlar her ne kadar sert bir yapıya sahip olsa da, oldukça hassas parçalardır. Pırlantalarınızın uzun vadeli bir kullanım sunmasını istiyorsanız, onlara iyi bakmanız önemli. Bu noktada, pırlanta takılarınızı kullanırken bazı konulara dikkat etmeniz önemli. İlk olarak pırlanta mücevherlerinizi düşürmemeye özen göstermelisiniz. Pırlanta taşlar, yere düştüğünde çizilebilir ya da çatlayabilir. Bu tarz durumlar, hem görünüm açısından hem de takınızın değeri açısından pek iyi olmayacaktır. Bunun yanı sıra, söz konusu Pırlanta Takı Kullanımında parfüm, deodorant, saç spreyi, alkol gibi solvent bazlı ürünlerden uzak durmanız mühim. Kimyasal içeren bu tarz ürünler, pırlantanıza zarar verecektir.

Pırlanta Nasıl Saklanır?

Eğer, günlük olarak kullanmadığınız özel bir parçaya sahipseniz onu en iyi şekilde korumaya alacağınıza eminiz. Ancak yine de bazı önemli unsurları bilmeniz, takılarınızı en doğru şekilde muhafaza etmenize yardımcı olacaktır. Takılarınızı kaldırmadan önce temizliğini yapmanız gerekiyor. Temizleme işleminin ardından takılarınızın yeterince kuru olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, pırlanta takılarınızı koyacağınız kutuda başka mücevherlerin olmamasına ya da birbiriyle temas etmemesine özen göstermelisiniz. Dilerseniz, pırlantalarınızı kutusuna kaldırmadan önce bir kumaş ile sarabilirsiniz.

Bankalar